22. júla 2009

Nov



Nov vlastne začína tam, kde by mal správny romantický príbeh podľa vzoru Rómea a Júlie končiť – rozchodom. Nuž, to sa stáva. Edward konečne dospel k rozhodnutiu. Opustí Bellu a pre jej vlastné dobro sa k nej už nikdy nepriblíži. Bude to, akoby “nikdy neexistoval”. Zmaže po sebe všetky stopy, ktoré by mohol zanechať. Alebo takmer všetky.

Jedna jediná vec, ktorú však nedokáže zmazať, je diera, ktorú v Bellinom živote zanechal a ktorá každý deň hrozí, že Bellu zrazí na kolená. Pocit, že jej bytosť bola roztrhaná na kúsky, že nie je úplná. Isabella upadá okamžite do silných depresií a apatie, ktoré trvajú niekoľko mesiacov. S nikým sa nerozpráva a stále sa zožiera. Z takýchto stavov ju nakoniec dokáže dostať len jediný človek – Jacob Black z rezervácie La Push. V jeho spoločnosti sa Bela necíti natoľko neúplná a tak sa snaží, aby si ju mohla užívať čo najčastejšie.

Problémy sa začnú v momente, keď na scénu vstupuje Sam Uley a jeho “gang”, ktorého sa Jacob bojí a nechce k nemu patriť. Jedného dňa sa však stane čosi nečakané – Jacob sa k tomuto “gangu” pridá a Belle sa začne vyhýbať. To sa jej samozrejme nepáči, lebo jej opäť hrozí prepad do tej hrozivej apatie, ktorou svojmu okoliu len ubližovala.

Po mnohých nezodpovedaných otázkach, nevyrieknutých nápovedách a niekoľkých nočných morách Bella zistí, čo je vo veci. Alebo si to aspoň myslí. Ale to predsa nemôže byť pravda. Alebo áno? Naozaj boli staré indiánske legendy pravdivé? Môže byž Jacob Black… vlkodlak?

A tak sa Bella opäť zaplieta s nadprirodzenom a chuť žiť sa jej trochu vracia, aj keď len v podobe záľuby v adrenalínových športoch. Ale nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie a pri jednom z takýchto adrenalínových športov – basejumpingu – ju “uvidí” Alice, ktorá má dar vidieť do budúcnosti. Keďže neuvidí koniec celého dobrodružstva, nasadne na prvé lietadlo a vráti sa do Forks. To je pre Bellu ako to najlepšie prekvapenie na svete.

No problém je v odvekej nenávisti medzi upírmi a vlkodlakmi. A úplne najhoršie je, že správa o Bellinej domnelej smrti skokom zo skaly sa donesie až k Edwardovi, ktorý okamžite volá k Belle domov, aby si to overil. Keď mu telefón zdvihne Jacob Black, Edward sa predstaví ako Carlisle a obdrží správu, že Charlie šiel na pohreb (čo bola pravda, akurát žo to nebol Bellin pohreb).

Edward okamžite letí do Talianska, aby dodržal svoje slovo – že keď sa Belle niečo stane, pokúsi sa vyprovokovať Volturiovcov, aby ho zabili.

Času je málo a Alice s Bellou sa vydávajú na záchrannú misiu. Napraviť to, čo iní pokazili.

(do novembra je ešte času dosť tak si zatiaľ vychutnajte jeden z trailerov na New Moon, ktorý tu pribudne onedlho)

2 komentáre:

  1. ten obrázok je geniálny, to je ďalší nový originálny poster k new moon či fanmade?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. myslím, že fanmade. na nete je toho strašne veľa, ale tento sa mi páčil najviac :-) aj tie videá

    OdpovedaťOdstrániť