5. septembra 2009

Kto sa skrýva za menom ...

Michal, Michaela

Mužské meno Michal má hebrejský pôvod a v preklade znamená "ako Boh", Bohu podobný". Toto starozákonné biblické meno patrí na našom území (aj v ženskej podobe Michaela) k bežne zaužívaným a nositeľov oslovujeme Mišo, Miško, Michalko (Miša, Miška, Michaelka). Meniny oslavujú Michal a Michaela spolu 29. septembra.

Tí, čo súdia. Tak by sa dala v stručnosti charakterizovať osobnosť týchto ľudí. Ich výraznými vlastnosťami sú vôľa, aktívnosť a zmyselnosť. Sú aj veľkorysí, dominantní a dokážu byť dosť tvrdí. Michal i Michaela majú sklon k introvertnosti. Väčšmi dôverujú cieľavedomému postupu pri práci ako intuícii. Ťažko sa prispôsobujú okolnostiam a sú len málo ovplyvniteľní.

Michalovia a Michaely sú ľuďom, ktorých ľúbia, oddaní a vždy nablízku. Michal aj Michaela majú dobrú životaschopnosť. Zvyčajne sú od prírody silní, nepodľahnú ľahko únave, ani chorobe.

Ovplyvňujú ich planéty Merkúr a Venuša. Šťastné farby nositeľov mien sú sivá, biela, zelená. Ochranné rastliny palina, čakanka, nechtík, ochranné kamene smaragd, ruženín, zafír.

Žene menom Michaela podarujte ružu. K meninám jej podarujte kyticu čajohybridov s bledoružovými kvetmi – táto odroda má výstižné meno Michele Meilland. Mišky potešíte aj netradičnou kyticou liečivého rebríčka obyčajného (myšieho chvosta).

2 komentáre:

  1. na teba by to možno ešte ako tak sedelo, ale poznám viacero ľudí, ktorí sú skôr pravý opak toho, čo tvrdí tento článoček... neviem, ja už viac verím tomu, že to aký človek je ovplyvňuje to, kedy sa narodil, než to, ako sa volá...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja si myslím, že na mňa väčšina vecí sedí. ale každý je jedineční, tak to platí len pre pár ľudí. to som sem dala len tak, kvôli tej tretej kapitole, nech si ešte počkáte :-)

    OdpovedaťOdstrániť