20. augusta 2010

Monroe Jackson Rathbone V.



Jackson Rathbone (nar. 21. december 1984) je americký herec a muzikant. Ako dieťa mal Jackson to šťastie žiť na rôznych miestach na svete kvôli otcovej práci. Narodil sa v Singapure a potom žil v Maydane a Jakarte (Indonézia), Londýne, Connecticute, Kalifornii, Nórsku a nakoniec sa usadili v Midlande v Texase.
Jackson okamžite začal účinkovať v miestnom verejnom divadle a bol prijatý do programu mladých hercov (The Pickwick Players). Bol aktívny v mnohých aktivitách zahŕňajúc basketbal, futbal, baseball a americký futbal. Dokonca si založil kapelu a prenosný DJ biznis. Zvládanie toľkých aktivít bola fuška tak sa Jackson rozhodol zostať pri tých, ktoré ho robili najšťastnejším: herectvo a hudba. 
Navštevoval strednú školu Interlochen, súkromnú školu pre umelcov v Michigane. Po maturitách, plánoval ísť na Royal Scottish Academy, ale nakoniec sa rozhodol, že pôjde do Los Angeles skúsiť šťastie na veľkom plátne.
Býval u svojho bývalého stredoškolského spolužiaka a najlepšieho priateľa, Alexa Boyda. Ihneď sa mu zadarilo a podpísal zmluvu s Disney´s 411. Získal hlavnú úlohu v rodinnej show televízie ABC "Beautiful People", ktorá mala premiéru na jeseň 2005.
Jackson okrem iných úloh dostal aj menšiu úlohu vo fenoméne "The O.C.", kde si zahral kamaráta Kaitlin Cooper. Potom prišla úloha vo filme "Twilight", kde si zahral jedného z členov upírskej rodiny, Jaspera Whitlocka Halea.
Najnovšie ho môžeme vidieť vo filme The Last Airbender.

(vysoký je skoro tak ako ja, 177 cm,
má tri sestry - 2 staršie - Ryann a Kelly a 1 mladšiu - Brittney,
nemá Facebook, MySpace ani Twitter,
je potomok Thomasa Jonathana "Stonewalla" Jacksona, Confederate General from West Virginia.)






A čo naňho hovorím ja? Je to moja naj postava v Twilighte, na druhom mieste je Carlisle. Niekde som čítala, že je to také chúďatko s bolesťami (podľa výrazu tváre v úlohe Jaspera by sa to tak aj dalo povedať :-)).
Je proste úžasný, Jaspera zahral dokonalo. Aj keď niekedy vyzerá ako "teplý brat", ale to len keď je oholený, inak je pekný :-)



                 Jasperov vojenský doklad




 P.S.: milujem chlapov s jamkami na lícach :-)

2 komentáre:

  1. na tej prvej a v klobúčiku je úplne úžasný :D akurát som včera bola na eclipse a rozmýšľala, že jak to, že má taký zlatý ťažko zaraditeľný prízvuk, tak už teraz viem :D a haluz, že je potomok stonewalla jacksona (to vieš odviate vetrom :D) teším sa na ten film s ním, úžasný je, i keď pre seba by som si vybrala emetta alebo carlisla, jasper a alice sú môj obľúbený párik a hlavne teraz v eclipse boli nehorázne chutní :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jasper a alice sú aj môj obľúbený pár :-)
    a v tom novom filme má taký zaujímavý účes ale určite lepšie ako v eclipse :-) a je tam zlatý, konečne má normálne oči :-)

    OdpovedaťOdstrániť