18. novembra 2009

True blood


Pri upíroch aj zostaneme. Na HBO včera začala druhá séria seriálu True blood. Prvá bola super, hneď som si to obľúbila. Som zvedavá, ako to bude pokračovať ďalej. Ak neviete, o čo ide, prikladám sem aj stručný obsah, z ktorého sa síce veľa nedozviete, ale možno to začnete pozerať :-)


Díky vynálezu syntetické
krve se upíři proměnili z legendárních netvorů v příjemné spoluobčany. Ale přestože vyškrtli lidi ze svého jídelníčku, mnozí ze smrtelníků se jich stále bojí... Sexy hrůzostrašné drama z produkce HBO slibuje vzrušující jízdu.

Stephen Moyer ako Bill Compton, Stephen Moyer v civile
(je to divné vidieť ho aj nejak inak než ako Billa)

Díky tomu, že japonští vědci vynalezli syntetickou krev, se upíři takřka přes noc proměnili z legendárních netvorů v příjemné spoluobčany. Ale přestože vyškrtli lidi ze svého jídelníčku, mnozí ze smrtelníků se bytostí, jež „vycházejí z hrobů“, bojí. Náboženští vůdci a vládní úředníci po celém světě se sice staví na stranu upírů, ale v městečku Bon Temps v Louisianě je spravedlnost stále slepá. Servírka Sookie Stackhouseová (Anna Paquinová) sama ví, jaké to je být vyvržencem. Dokáže číst myšlenky a je nakloněna integraci upírů do lidské společnosti - zvlášť poté, co se setkává s pohledným upírem Billem Comptonem (Stephen Moyer), který se toulá po světě už 173 let. Billův příchod do Bon Temps však zahaluje nejedno tajemství a dívka, jež je do nich postupně vtahována, je podrobena zkoušce tolerance. Sexy hrůzostrašné drama Pravá krev od Alana Balla, tvůrce seriálu Odpočívej v pokoji, které tento držitel ceny Emmy popisuje jako „popkorn pro chytré diváky“, nás zavede do přepečlivě vykonstruovaného světa spisovatelky Charlaine Harrisové. Nový seriál z originální produkce HBO prostě slibuje vzrušující jízdu.

4 komentáre:

  1. Ja neviem, čo na tej syntetike kolegom chutí. Skúšal som, ale pravá je pravá. Inak zaujímavý motív.
    Ľ.F.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mne sa to hrozne páči. každý utorok nebudem večer pozerať nič iné, ako toto :-) len škoda, že to býva až tak neskoro

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ale veď tá druhá séria bežala už v júni to ju akože dávajú znova?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. neviem či bežala, ale v novinách je písané, že premiéra novej série na HBO.

    OdpovedaťOdstrániť